Roeiwater Utrecht

Alles over het Utrechtse roeien

Toproeister Inge Janssen benadrukt problematiek Merwedekanaal en draagt Rijnenburg als oplossing aan.

In een tafelsessie bij UVandaag vanmiddag bij RTV Utrecht legde Olympisch roeister Inge Janssen van Orca uit wat de huidige situatie is qua roeiwater in Utrecht. Onder andere de korte en lange termijn situatie op het Merwedekanaal komt aan bod, waarbij de Nelson Mandelabrug de roeisport onmogelijk maakt dit roeiseizoen nog. Ook werd Rijnenburg genoemd als een goede oplossing voor veel problemen waar de roeisport mee te maken heeft.

Bekijk hier de uitzending van UVandaag terug (roeiwater vanaf 9:40):
https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/uvandaag/20190926-1710/

De reactie van wethouder Van Ooijen (Sport, CU) wordt maar matig ontvangen door Inge, er is namelijk wel degelijk een toolbox met oplossingen voor het roeiwatervraagstuk, namelijk roeiwater in Rijnenburg realiseren. Samen met tal van andere duurzame, recreatieve en integrale vraagstukken van de stad en regio Utrecht.