Roeiwater Utrecht

Alles over het Utrechtse roeien

Waterschap raadt aan: waterberging in noorden van polder Rijnenburg

De middelwetering in het noorden van Rijnenburg

Op 31 maart verstuurde het College van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR) een brief naar minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen). Hierin staan aanbevelingen op het gebied van waterhuishouding bij eventuele ontwikkeling van de polder Rijnenburg voor woningbouw.

Een van de belangrijkste overwegingen voor de HDSR is het laaggelegen noordelijk deel van de polder, het college doet daarom de aanbeveling om daar de waterberging op te lossen, “bouw niet in het diepste putje van Rijnenburg.”

De Utrechtse roeiverenigingen zijn blij dat dit advies expliciet wordt uitgesproken, waterberging in combinatie met roeiwater is namelijk een beproefd concept (zie de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen).

Lees hier het volledige bericht van de HDSR en de brief