Roeiwater Utrecht

Alles over het Utrechtse roeien

Roeiverenigingen publiceren kieswijzer voor Provinciale Statenverkiezingen

Aanstaande woensdag 20 maart zijn de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. Eerder organiseerde de drie roeiverenigingen al een verkiezingsdebat met als thema het Grote Rijnenburgdebat.

Om een duidelijk beeld te krijgen van waar provinciale partijen staan met betrekking tot het roeien, zijn alle verkiezingsprogrammas geanalyseerd en uitspraken van het debat verwerkt tot één overzichtelijk bestand. De provincie heeft wellicht sport niet als kerntaak, maar ruimtelijke ordening, de energietransitie en nog veel meer staan wel bovenaan de prioriteiten, zo ook in Utrecht. In die brede context zien de Utrechtse roeiers graag dat er nieuw roeiwater gerealiseerd wordt dichtbij de stad.

Lees de Utrechtse roeikieswijzer hier: