Roeiwater Utrecht

Alles over het Utrechtse roeien

Roeiverenigingen presenteren visie op Rijnenburg

Links naar rechts: Bart Vollebergh (voorzitter Orca), Jan van Zanen (burgemeester) en Paul Beele (praeses Triton)

Afgelopen donderdag presenteerde de ondertekenaars het bidbook “Rijnenburg, de groene long van Utrecht” aan burgemeester Jan van Zanen. De roeiers hebben het bidbook opgesteld om hun plannen voor de polder Rijnenburg uit een te zetten en de aanleg van roeiwater in Rijnenburg te verwezenlijken. Het is een tevens een oproep aan de gemeente om het roeiwater als integraal onderdeel in de polder te zien.

Het bidbook zet zich in om roeiwater te combineren met een verschillende andere ambities in de polder Rijnenburg. Het roeiwater zou in als onderdeel van een energie landschap of als onderdeel van huizenbouw kunnen fungeren als verenigend onderdeel. Dit wordt in het Bidbook samengebracht onder de thema’s: sport, groen en recreatie.

Op het evenement waren de drie verenigingen vertegenwoordigd, de Sportraad als vertegenwoordigers van sportend Utrecht en Vidius (voor iedereen die in Utrecht studeert). Zij ondersteunen het bidbook en proberen samen met de roeiers en verschillende overheden het roeiwater in polder Rijnenburg te realiseren

RTV Utrecht

Naar aanleiding van de presentatie van het bidbook, kwam ook RTV Utrecht ’s ochtends langs voor een interview over de drukte op het Merwedekanaal en de nieuwe roeibaan in Rijnenburg. Via de site van RTV Utrecht kun je het radio interview met Bart Vollebergh terugluisteren. Daarnaast wordt er ook nog een tv fragment uitgezonden op RTV Utrecht.

Carmen Nelissen (RTV Utrecht) in gesprek met Bart Vollebergh over het bidbook

Lees hier meer over het Bidbook Rijnenburg.

Foto’s en tekst van dit bericht mogen vrij gebruikt worden in verdere publicatie, onder vermelding van fotograaf Hannah Vreeburg en vermelding van deze website (roeiwaterutrecht.nl).